Ultimele postări Forum

  • No posts to display.

Finantare 2014 - 2020

Finantare Apicola
In cadrul intalnirii cu fermierii din sectorul vegetal si cei din zootehnie, care a avut loc azi la ...
Programul National Apicol
Programul naţional apicol pentru perioada 2014-2016, din 11.12.2013 CAPITOLUL IScopul Programului n...
Fonduri Europene
Prin noul PNDR 2014-2020, tinerii fermieri vor putea accesa fonduri europ...

Laptisorul de matca poate fi o alternativa la antibiotice

Ce este lăptișorul de matcă?

Lăptişorul de matcă este o veritabilă curiozitate biologică, un mister în mare parte dincolo de înţelegerea umană obişnuită, tocmai pentru că are proprietatea excepţională de a prelungi durata de viaţă a fiinţei care se hrăneşte cu el în mod sistematic. Culturile asiatice consideră că lăptişorul de matcă este un tonic ce îmbunătăţeşte nivelul energetic general, creşte imunitatea și amplifică virilitatea.

Beneficiile lăptișorului de matcă

Lăptişorul de matcă este bogat în vitamine şi colagen. În natură este folosit pentru a hrăni albinele-regine (mătcile). Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viaţă de numai cinci-opt săptămâni, în timp ce regina albină – hrănită doar cu lăptişor de matcă – trăieşte între patru şi şase ani, ceea ce înseamnă de peste 50 de ori mai mult decât suratele ei. Dacă este folosit corect şi constant, acest miraculos nutrient măreşte durata de viaţă.

Mierea de albine si cosmeticele

Mierea a fost intotdeauna unul din cele mai importante ingrediente in tratamentele de infrumusetare.

Cleopatra facea baie in lapte cu miere pentru a-si pastra pielea frumoasa si catifelata. In vechime femeile foloseau un amestec de miere si uleiuri pentru a-si mentine parul viguros si stralucitor.

Multe dintre starurile din ziua de azi folosesc mierea in tratamentele loc cosmetice. Mierea are multe beneficii pentru frumusetea dumneavoastra.

Beneficiile produselor de infrumusetare pe baza de miere

Balsamul de buze cu miere

Este un balsam cu actiune puternica care hraneste si hidrataza buzele uscate sau crapate. Protejeaza buzele cand sunt expuse la soare si de elementele nocive din mediul inconjurator.

Polen

Polenul este un aliment proteic deosebit de bogat in elemente, cu un rol important in functionarea normala a sistemului nervos, in stimularea poftei de mancare, accelerarea digestiei, imbunatatirea tonusului muscular, prevenirea rahitismului, prevenirea hemoragiilor la nivelui inimii si creierului etc.
Consumul regulat din acest produs apicol – polen, face ca organismul dumneavoastra sa beneficieze de un complex de elemente necesar organismului pentru a rezista ritmului alert impus de actuala viata sociala.

Mierea de albine si parul

Mierea de albine si parul

Pentru un par plin de vitalitate unele dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile au inclus in ritualul lor de frumusete un ingredient constant: mierea de albine. In prezent, nici frumusetile de la Hollywood nu ignora proprietatile senzationale ale mierii de albine.

Ingrijirea parului cu miere de albine este o metoda naturista foarte eficienta in ameliorarea si vindecarea unor probleme care apar in special in anotimpul rece: par mai aspru, varfuri despicate, ingrasare rapida. Parul se poate deteriora si din cauza unor probleme de natura medicala: carente de vitamine, afectiuni ale pielii capului, sau pentru ca de foarte multe ori se folosesc in mod excesiv si necorespunzator anumite produse precum vopseaua de par, lotiunile pentru decolorare, cele pentru permanent.

Mierea -Elixir al vietii

In diferite culturi – stravechi cat si mai noi – mierea albinei a fost elogiata, cantat in versuri de poeti, asemanator unui alt aliment nutritiv, laptele. Nu vom aminti aici decat in treacat – problematica fiind destul de complexa - , despre rolul ce totdeauna l-a jucat mierea in viata omenirii pe parcursul multor milenii.
Mierea, ca si laptele, privite intr-o structura a imaginarului au constituit darurile preferate ale zeitei-mama supranumite de brahmani madbukasa, supranumita “zeita cu biciusca de miere”. Aceasta asociere nu trebuie deloc sa ne surprinda pentru ca in civilizatiile de culegatori, mierea nu este decat analogul natural al celui mai natural aliment care e laptele, incepand cu cel matern.

Contact

Newsletter

Fiți la curent cu cele mai recente noutati din apicultura si nu numai: