Ultimele postări Forum

  • No posts to display.

Finantare 2014 - 2020

Finantare Apicola
In cadrul intalnirii cu fermierii din sectorul vegetal si cei din zootehnie, care a avut loc azi la ...
Programul National Apicol
Programul naţional apicol pentru perioada 2014-2016, din 11.12.2013 CAPITOLUL IScopul Programului n...
Fonduri Europene
Prin noul PNDR 2014-2020, tinerii fermieri vor putea accesa fonduri europ...

Mierea de tei

Ca orice sortiment de miere, mierea de tei preia din calitatile exceptionale ale florilor din care provine.
Deoarece in Romania se afla cele mai mari masive de tei din Eupora, mierea de tei de la noi este exportata in tot vestul Europei.
Mierea de tei este una din cele mai bune si mai apreciate sortimente de miere, continutul sau fiind bogata in vitamine (in special vitamina B1), aminoacizi, polen, uneori si o cantitate insemnata de mana (cu toate proprietatile acesteia), etc.

Mierea de salcam

Calitatile mierii de salcam

Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Calitatile acesteia se cunosc din antichitate. Mierea de salcam a fost numita hrana vie.

Continutul mierii de salcam

Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), flavoane, flavonoide, dextrina, compusi ai azotului.

Mierea de salcam are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.

Mierea de salcam este monoflora, fiind culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta, din salcam.

Examinarea si analiza mierii

Examinarea si analiza mierii se face pentru aprecierea calitatii si puritatii ei,pentru stabilirea starii de degradare sau alterare si pentru depistarea falsificarilor.In aceasta pagina va vom prezenta metodele care se folosesc,cat si normele interne si externe care certifica ca produsul este de calitate.
       Examenul organoleptic
    Examenul organoleptic se refera la culoarea,mirosul,gustul,consistenta si puritatea mierii.
  - Culoarea : se apreciaza prin examen vizual la lumina zilei pe o cantitate de 10-15 g de miere,introdusa intr-o eprubeta cu diametrul interior de 10 mm.Se poate determina culoarea si cu melascopul,aparat ce stabileste nuantele mierii.Rezultatele examinarii se exprima in urmatorii termeni:incolora,galbena-deschis,aurie,portocalie,verzuie,roscata,bruna,inchisa.

Contact

Newsletter

Fiți la curent cu cele mai recente noutati din apicultura si nu numai: