Ultimele postări Forum

  • No posts to display.

Finantare 2014 - 2020

Finantare Apicola
In cadrul intalnirii cu fermierii din sectorul vegetal si cei din zootehnie, care a avut loc azi la ...
Programul National Apicol
Programul naţional apicol pentru perioada 2014-2016, din 11.12.2013 CAPITOLUL IScopul Programului n...
Fonduri Europene
Prin noul PNDR 2014-2020, tinerii fermieri vor putea accesa fonduri europ...

Mierea de salcam

Calitatile mierii de salcam

Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Calitatile acesteia se cunosc din antichitate. Mierea de salcam a fost numita hrana vie.

Continutul mierii de salcam

Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), flavoane, flavonoide, dextrina, compusi ai azotului.

Mierea de salcam are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.

Mierea de salcam este monoflora, fiind culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta, din salcam.

 

Proprietatile mierii de salcam

  • culoarea: aproape incolora, galbena-aurie, galbena-deschisa
  • miros-gust: placut, dulce, caracteristic mierii de salcam
  • consistenta: uniforma; fluida sau vascoasa, fara semne de cristalizare

Indicatii terapeutice

Mierea de salcam este recomandata in urmatoarele scopuri:

  • infectii bronho-pulmonare
  • impotriva astmului, guturaiului, reumatismului
  • ajuta somnul
  • ajuta circulatia sangelui
  • in scleroza, pneumonie, tuberculoza
  • in tulburari de memorie
  • cancer, afectiuni cardio vasculare